Wie zijn wij

– ’tHuis Lioba biedt haar gasten een plek om tot rust te komen en te herstellen van palliatieve behandelingen en zich te bezinnen op hun situatie.
Vanuit ’tHuis Lioba kunnen gasten ook hun behandelingen door laten gaan en zich laten verzorgen tijdens deze intensieve periode. ’tHuis Lioba biedt hiermee mantelzorgers de mogelijkheid om op adem te komen tijdens deze intensieve periode. 

– Er wordt ook respijt zorg, een tijdelijk verblijf, geboden aan zorgvragers met een chronische aandoening of lichamelijke beperking.

– Herstel zorg na een behandeling of operatie.

Ontstaan

’tHuis Lioba is onderdeel van Hospice Alkmaar en De Bregthoeve in Schoorl.  

‘tHuis Lioba is in beginsel opgericht voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en een beperkt toekomstperspectief hebben. Vaak kan in de thuissituatie zorg worden geboden door professionele zorgverleners, familie en vrienden. Dat is echter een intensief proces voor alle betrokkenen. Als de zorg thuis niet meer toereikend is, biedt ‘tHuis Lioba een plek voor rust en ontspanning in een liefdevolle en professionele omgeving.

Het terrein van het Lioba klooster www.liobaklooster.nl is hiervoor de uitgelezen locatie gebleken omdat alle elementen voor een prettig verblijf hier terug te vinden zijn.