Onze geschiedenis

In juni 1999 werd in Alkmaar Stichting ‘de Oversteek’ opgericht. Het doel van deze stichting was om  een hospice in Alkmaar of de directe omgeving op te richten. De officiële start van Hospice Alkmaar vond plaats op 1 april 2001, in het voormalige verzorgingshuis Westerlicht.

Aan de wieg van Hospice Alkmaar stonden vijf pioniers: Sicco Konijn; Jelle Vleer, Tineke Reitsma en Frans en Marion in ’t Veld. Het hospice begon met twee gastenkamers en bleek direct in een grote behoefte te voorzien. Er was veel steun vanuit allerlei organisaties en instellingen. In mei 2004 zijn we verhuisd naar Zorghotel de Palatijn waar we zeven gastenkamers kregen. We konden gebruik maken van de faciliteiten van het Zorghotel.

Ondertussen werd druk gezocht naar een meer geschikte, definitieve voorziening. Die werd gevonden in de voormalige Pius X kerk, waar we in juni 2006 naar toe zijn verhuisd. Dit is een prachtige locatie die verbouwd is naar onze eigen wensen en ideeën. Inmiddels is het beheer ondergebracht in Stichting Exploitatie Hospice Alkmaar, met een eigen bestuur en Raad van Toezicht.

Ons huidige adres is: Blanckerhofweg 13, 1816 HG Alkmaar. Er is een ruim en gratis parkeerterrein voor de deur.

Ontstaan

’tHuis Lioba is onderdeel van Hospice Alkmaar en De Bregthoeve in Schoorl.  

‘tHuis Lioba is in beginsel opgericht voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en een beperkt toekomstperspectief hebben. Vaak kan in de thuissituatie zorg worden geboden door professionele zorgverleners, familie en vrienden. Dat is echter een intensief proces voor alle betrokkenen. Als de zorg thuis niet meer toereikend is, biedt ‘tHuis Lioba een plek voor rust en ontspanning in een liefdevolle en professionele omgeving.

Het terrein van het Lioba klooster www.liobaklooster.nl is hiervoor de uitgelezen locatie gebleken omdat alle elementen voor een prettig verblijf hier terug te vinden zijn.