Zomermarkt 2023

Op zaterdag 26 augustus jl. heeft er weer een bijzonder succesvolle Zomermarkt plaatsgevonden in en rondom Hospice Alkmaar.

Voorafgaand aan de zomermarkt is er heel veel inbreng van spullen geweest, allemaal op de bekende, zeer georganiseerde manier geselecteerd en verwerkt door talloze vrijwilligers en medewerkers.

Binnen was het droog, maar buiten…. enkele minuten na de opening om half tien werden we getrakteerd op een wolkbreuk. En later volgde er nog meer water! Maar dat heeft de pret niet kunnen drukken! Wat is het weer een feest geweest. Heel hard werken, door velen, maar met heel veel plezier. En zoveel positieve reacties van de bezoekers!

Ondanks het slechte weer was er toch een fantastische opbrengst: € 9000,-. Samen met de jaaropbrengst van de Marktzolder van Karin, Siem en Marjo (€2660), brocanteverkoop door een vriendin (€180,50) en houten handwerk van ome Kees (€210) is het bedrag hetzelfde als het zonovergoten vorige jaar. Héél bijzonder! De opbrengst zal, net als de zomermarktopbrengst van voorgaande jaren, worden besteed ten behoeve van onze gasten.

De dag werd, na de grote opruimactie, in kleine kring feestelijk afgesloten met de zelf gemaakte maaltijd van Evelien van Langen, in de sfeer van een Italiaanse familie op een zonnige Toscaanse heuvel. Los van de opbrengst van deze 15e Zomermarkt is dàt ook altijd zo bijzonder: die saamhorigheid.

Nogmaals héél hartelijk dank aan iedereen die aan de zomermarkt heeft meegewerkt en uiteraard ook aan alle bezoekers!

Graag tot volgend jaar!